Pokaldrama afgjort i sidste sekund

image
12. april 2018 kl. 21:56
Tirsdag aften skulle klubbens Serie 1-mandskab spille første kamp i dette års DBU Pokalen, hvor modstanderen var Søndersø fra Serie 2

Tirsdag aften startede DBU Pokalens 1. Runde, hvor KFUMs Serie 1-mandskab skulle møde Søndersø, som er suverænt førerhold i deres Serie 2-pulje.

At Søndersø efter sommerferien spiller Serie 1 kan der ikke herske tvivl om og derfor ventede der også en svær pokalopgave for de 14 udtaget, hvor der siden Bolbro kampen var hele 7 nye navne på holdkortet.

KFUM og Søndersø havde i vinteropstarten - inden der blev trukket lod til 1. Runde - æren af at møde hinanden i en træningskamp, som dengang endte med slutresultatet 2-2.

Serie 1-mandskabet kommer fortjent på 3-1 inden Sharmarke Burhan i det 35. spilleminut får et fuldkommen uforståeligt rødt kort, hvilket selvfølgelig betød man kunne se frem til næsten én time i undertal og et hårdt pres fra Søndersø, som så deres mulighed for at vende kampen. Pausestillingen var 3-2 i 'grønt' favør.

I pausen måtte trænerteamet og spillerne i fællesskab finde frem til den rette gameplan, som skulle hjælpe holdet videre i Pokalen og samtidig undgå forlænget spilletid, som godt kunne blive en fysisk og mental 'dræber'.

Fra 2. halvleg start fortsætter Søndersø deres aggressive pres mod KFUMs felt og der var derfor et enormt fokus på 'de grønnes' defensive dyder.

Den ene bold efter den anden blev clearet i 2. halvlegs første 20 minutter og herefter meldte trætheden sig hos hjemmeholdet, hvilket betød, at KFUM kunne holde længere tid i bolden, sammensætte små hurtige kombinationer og satse på hurtige omstillinger, hvor begge offensive indskiftninger - Lucas Mogensen og Sabaun Zamani, i fællesskab med Christian Ebersbach - kunne true Søndersø i deres bagrum.

Til sidst gik den ikke længere for 'de grønne' og 10 minutter før slutfløjtet kom Søndersø på 3-3 efter lidt klumpspil omkring straffesparkspletten - og dermed mulighed for forlænget spilletid. Et skrækscenarie for 'de grønne' som efter små 60 minutters spil i undertal virkede trætte og med tunge ben.

I allersidste sekund får KFUM fremtvunget et frispark på kanten af feltet efter en stærk omstillingsmulighed, og det var sidste udkald, hvis man skulle undgå forlænget spilletid.

Her blev de fremmødte tilskuere vidne til et mindre pokalmirakel, hvor man kunne se en træfsikker Christian Ebersbach banke bolden ind i fjerneste hjørne, og KFUM kunne fortjent bryde ud i jubel.

Kampens spiller blev Lukas Olsen, som spillede 90 minutter på højre back og fik fortjent 13 stemmer.

Serie 1-mandskabet skal allerede fredag aften i kamp igen mod et af puljens tophold, Fjordager, som kæmper med om en mulig oprykning til Fynsserien, hvilket også gør Fjordager til fortjente favoritter i fredagens opgør.

Vi håber, at en masse 'Grønne' søger mod det nordøstlige Odense og støtter Serie 1-mandskabet.

Der er kickoff kl. 18.30 på Fjordager Stadion.